sâmbătă, 3 ianuarie 2009

In inspectie prin Macin

Ieri(n.r. 2 ianuarie) Raluca, Francezu', Limba, Mesterica si cu mine am pornit in cautare de bolovani in Muntii Macin. Am iesit din Bucuresti la ora 9, si am mers pana la Braila(via A2) de unde am trecut cu bacul la Smardan. Din Smardan pana in Macin mai sunt aproximativ 13km. Am trecut orasul si ne-am indreptat spre manastirea Izvorul Tamaduirii (din cate imi amintesc). Nu am ajuns chiar pana la manastire, am facut dreapta cand am ajuns in dreptul carierei din zona. Am incercat sa urcam cu masina cat s-a putut(lenea isi spune in totdeauna cuvantul) pe un drum forestier dar n-am avut un foarte mare succes asa ca am "parcat pe dreapta"(la ora 12:10), am scos saltelele si rucsacii si "i-am dat-o sus". Ne-am impartit in 2 echipe si am luat primul deal prin invaluire, raluca si francezu pe o parte si noi restu pe partea cealalta. Dupa vre-o 5 minute am gasit 2 bolovani destul de interesanti pe care incap 6-7 linii "ca popa", de fapt seara la intoarcere ne-am si dat pe 3 dintre ele. Am continuat sa urcam pana pe creasta dealului la poalele caruia eram, ne-am intalnit cu francezu care "a raportat" tot 2 bolovani dar cu mai putine linii,2(un sit start taricel, si frumos si ceva mai usor). Dupa regrupare am coborat impreuna intr-o sa de unde ne-am despartit iar'. Eu cu limba am mers catre un bolovan mare rau care se vedeam de jos din strada si care cred ca are aproape 5 metri inaltime. Dupa o mica privire de jur imprejurul lui am vazut cam 2 linii pe el, una mai tare si una taricica, problema e ca trebuie curatat putin in partea de sus la iesire, dar nu f mult. Am vrut sa ne si cataram pe el, dar n-am mai apucat. Eu vazusem un alt bolovan putin mai incolo, m-am dus sa-l vad, dupa care am mai vazut unu si inca unu si inca unu pana am ajuns undeva "cam" departe de locul unde lasasem saltelele, cam la vre-o "2 varfuri distanta" In timpul asta, mesterica si raluca inspectau partea opusa de unde ne aflam noi si din pozele pe care le-au facut am vazut ca era de catarat si acolo. Intr-un final am zis "gata, nu mai merg si la ala" si desi se mai vedeau bolovani "garla" m-am intors cu gandu sa mai si catar ceva. Ne-am intalnit cu totii la bolovanul cel mare caruia cred ca i s-ar potrivi numele de "Big Mama". Normal ca ne-a fost lene sa-l curatam(ce-i drept era si cam greu) asa ca am coborat spre cei doi bolovani vazuti de echipa limba-mesteru-yo. Ne-am pus papucii, am desfacut saltelele si am incercat sa ne miscam putin. Deja era pe inserat, dar am avut destul timp sa ne dam pe 3 linii(la ultimele 2 am avut nevoie si de frontale), 2 mai usurele si ultima "cam grea", care de fapt si-a castigat si numele de "Blue Night project". O linie tare, pe riglete careia mai in gluma mai in serios i-am si dat un grad estimativ, 7C-8A+/B (7C-mai in gluma, 8A+/B mai in serios :))) ) . Dupa ce ne-a rupt in bucati proiectul am strans si noi si am plecat spre casa.
In concluzie zona e buna(parerea mea) bolovani sunt, dar cam rasfirati. Oricum cine e interesat va veni si-si va cauta singur linii, pt ca are de unde, eu unul sigur am sa revin in zona, macar pt Blue Night project care chiar e o linie tare si frumoasa (lasand la o parte bascalia cu gradele) .
Daca am uitat sa amintesc ceva spre ca o va face limba in completarea mea pe www.escalpin.blogspot.com

2 comentarii:

Marian spunea...

Salut,

tocmai am vorbit cu Bifi, care mi-a dat si linkul.

Daca reusiti sa deschideti ceva linii prin Macin, sa-mi dati si mie de stire.

Ca sa le introduc in lista cu traseele de cocotz + boulder existente in Dobrogea.

Spor si vreme faina in weekend,
Marian Anghel
mari_anghel@yahoo.com

Iasi spunea...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Campionat Spania
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
O zi buna va doresc