duminică, 8 februarie 2009

Macin 7-8 februarie 2008. Psihedelic

Ne-am intors in Macin si de data asta mult mai multi decat in primele 2 dati, adica aproximativ 20 de persoane. Inarmati cu ustensile de curatat si multe saltele fiecare dintre noi ne-am ales cate un bolovan pentru curatat si catarat. Eu aveam in cap doi bolovani pe care i-am vazut ultima data cand am inspectat zona si care erau aproape unul de celalalt, asa ca m-am dus direct la tinta. La primul bolovan nu prea am avut ce curata, decat putin la plecare si iesirea. Apoi am trecut la treaba cu rezolvatul miscarilor. Dupa ce m-am pus in priza de plecare, prima miscare parea cu adevarat imposibila, mai ales ca la picioare aveam ceva foarte foarte prost. Am incercat cateva variante, din care nici macar nu reuseam sa-mi ridic fundu de pe saltea, apoi am gasit o pozitie buna din care am reusit chiar sa ma misc spre urmatoarea priza, dar pozitia corpului, orientarea prizei, "mucul" de la piciorul dreptinclinatia bolovanului, toate astea parca erau impotriva mea. Singurele chestii care pareau ca "sunt cu mine" erau degetul mare de la mana dreapta(care era singurul lucru din care imi controlam balansul), prietenul bifi si mai apoi mesterica. Am incercat mult prima miscare, si de fiecare data cand ma puneam in priza de start aveam impresia ca n-am nicio sansa sa raman in urmatoarea priza. Dupa alte cateva incercari dupa alea multe :)) am reusit prima miscare, dar bine-nteles ca am cazut la urmatoare, despre care nu stiam foarte multe. Placut surprins si increzator am inceput sa exersez celalalte miscari si iesirea, cu care nu prea am avut probleme, apoi am trecut la partea cu "legatul miscarilor". Din nou prima miscare, care de acum imi iesea de 2 ori din 3 incarcari(dar cu acelasi sentiment pe care il aveam si inainte, adica de fiecare data, si nu exagerez, aveam impresia ca nu o sa imi iasa), dar nu reuseam sa schimb picioarele pe mucul ala si nu-mi venea sa cred cum de faceam prima miscare si apoi nu-mi iesea a doua. Eram incredibil de bulversat, nu-mi venea sa cred, faceam cea mai atipica miscare pe care am incercat-o vre-odata si apoi nu reuseam sa o fac pe urmatoarea(mult mai usoara) din cauza aceluias "muc" care ma ajuta initial la picior. Intr-un final, dupa la fel de multe incercari si inca putin :) am reusit sa leg toate miscarile si sa ies pe bolovan. Cand m-am vazut sus am simtit o usurare psihica enorma si o bucurie la fel de mare. Ca nume... cred ca l-as numi "psihedelic", si ca dificultate... nu-mi dau seama deloc, stiu doar ca l-am simtit cel putin la fel de greu ca si "teamwork", dar ar putea foarte usor sa fie un 7B sau un 7C. Astept sa il mai faca si altii si sa isi dea cu parerea.
Dupa ce am terminat cu bolovanul asta, m-am mutat cu mesterica putin mai sus unde am curatat o linie cu o miscare dinamica pe care am rezolvat-o relativ repede si la care au venit mai apoi si anaxi, stefan, ionut si bogdan. La coborare ne-am mai oprit la un bolovan pe care il curatasera baieti mai sus amintiti si pe care nu reusisera sa il faca. Era un highball de aproximativ 5 metrii cu o "cadere" nu tocmai buna. Ne-am dat pe el, eu , mesterica si anaxi, si dupa ce am incercat mai multe variante(in final mesterica a "gasit cheia") am reusit cu MARI emotii sa ies pe bolovan. Ceilalti n-au mai incercat ca deja se lasase intunericul si nu prea se mai vedea nimic.
Am coborat la masini, am mancat ceva si pe urma am trecut la jocuri, beri si vinuri. A doua zi am luat-o de la capat cu curatatul, dar cu mai putin catarat(eu nu prea stateam bine cu pielea). Partea buna a fost ca am stat cu totii in cam aceeasi zona si s-au curatat desule linii si pentru toata lumea, si usoare si mai grele si mai inalte si mai putin inalte..
E, una peste alta a fost un week-und reusit, cu vreme buna, companie placuta si multi bolovani. Zona e mare si merita dezvoltata, mai ales ca se pot gasi o diversitate mare de linii pt toate gusturile, imaginatie doar sa ai si niste chestii de curatat.

Niciun comentariu: